שאלות ותשובות
אחרי כל כך הרבה הופעות ולקוחות, אנחנו יודעים פחות או יותר מה מעניין אתכם לדעת. ריכזנו כאן כמה שאלות שהתשובה עליהן עשויה לעזור לכם לקבל החלטה או לתכנן טוב יותר את האירוע המוצלח שלכם. אם יש לכם שאלה נוספת, נשמח לענות. פשוט מלאו את הטופס הקצר מימינכם ונחזיר תשובה בזריזות. מוכנים לשאלות ותשובות?
הקליקו על השאלה וקראו את התשובה. קריאה מהנה ויום קסום לכם.
איזה ציוד אתה צריך בשביל ההופעה?
אני מתכננת אירוע משפחתי מצומצם, לכל היותר 50 משתתפים. מה אתה מציע?
האורחים שלי כבר ראו מופע שלך, אבל אני רוצה להזמין אותך שוב. מה עושים?
אם אני רוצה לרכוש את הספר "ראש גדול" בצורה מרוכזת, איך עושים את זה?
האם אתה עושה מופעים לילדים? (התשובה היא לא...)
יש לך מגוון גדול של הרצאות מעניינות. איך אדע מה מתאים לקהל שלי?
אני מתכננת יום הולדת הפתעה 60 לאמא שלי. איך התוכנית שלך יכולה להתאים?
אני אחראי קידום ומצוינות במכללה/אוניברסיטה. האם יש לך תוכנית שיכולה להתאים לסטודנטים שלנו?
איזה ציוד אתה צריך בשביל ההופעה?
הציוד הבסיסי ביותר הוא 2 כסאות ושולחן עם מפה. חשוב מאד שכסאות הקהל יסודרו בצורת אולם תיאטרון בשורות מלפני איזור הבמה.
בהרצאות יש צורך גם במקרן ברקו ומסך.
כאשר רף המשתתפים עובר את ה-50, חשוב לארגן מערכת הגברה מקצועית (לא בידורית!). דרישות המופע ממערכת ההגברה הינם:
· שני רמקולים מוגברים.
· מיקסר עם שני ערוצים לפחות.
· מיקרופון אלחוטי לקהל.
· כניסת PL קטנה (3.5 mm)למוזיקה.
כמה זמן מראש צריכים להזמין אותך?
להופעות או הרצאות רגילות, הזמן הממוצע הוא חודש. עבור מועדים חמים (פסח, פורים, יום העצמאות, סילבסטר) שווה להזמין אפילו שלושה חודשים מראש. שבתות בר מצווה בד"כ מזמינים כחצי שנה לפני. עם זאת, גם אם האירוע שלכם עוד יומיים, שווה לנסות ולראות אם רועי פנוי. הקליקו כאן לצפיה בהמלצות.
יש לך מגוון גדול של הרצאות מעניינות. איך אדע מה מתאים לקהל שלי?
חשוב להכיר את אופי הקהל, ויותר חשוב, את אופי האירוע. אם מדובר במסיבת גיבוש קלילה, הרצאה פחות מתאימה. אם, לעומת זאת, מדובר ביום עיון רציני, הרצאה יכולה מאד להתאים. כחלקמההכנות לכל אירוע, רועי גם בודק את סוג הקהל (מקצועות, רמת השכלה, דת וכו') ומתאים את המופע בצורה מושלמת. הקליקו כאן לצפיה בהמלצות.
אם אני רוצה לרכוש את הספר "ראש גדול" בצורה מרוכזת, איך עושים את זה?
צור קשר עם רועי בטופס הזה. במידה ומספר העותקים המבוקש הינו מעל ל-1000, יש אפשרות לעשות הדפסה מיוחדת עם לוגו בית העסק/המוסד. לדוגמה, אוניברסיטת אריאל הזמינה כ-2000 עותקים מתנה לכל בוגרי התואר הראשון שלה. ההדפסה כללה את לוגו האוניברסיטה והקדשה לבוגרים.
האם אתה עושה הופעות לילדים?
לא.
אני עושה יום הולדת הפתעה 60 לאמא שלי. קיבלתי המלצה עלייך. איך התוכנית שלך יכולה להתאים?
קודם כל, ברכותי. בד"כ יומולדת או יום נישואין הפתעה להורים כרוך בהתארגנות והסכמה של כל האחים גם לגבי התקציב וגם לגבי התוכנית. השורות הבאות נועדו לשכנע את שאר האחים, שלא ראו אותי עדיין, למה שווה להשקיע באומן טלפתיה לאירוע הקרוב שלהם.
אני אתחיל בלענות על שאלה אחרת. האם צריך בכלל תוכנית ליומולדת או יום נישואין?
לפי דעתי התשובה היא חד משמעית כן, בייחוד אם השם הפרטי של האומן הוא רועי... הרעיון הוא שאנשים השקיעו זמן וכסף על מנת להוקיר בן אדם (זוג) מסוים ואת זה די קשה לעשות כאשר זולת אוכל, אין משהו נוסף. כל אירוע משפחתי כזה, לבד מהברכות של בני המשפחה והחברים, ראוי שיהיה בו תוכנית נוספת שהוכנה במיוחד בשביל ולמען החוגגים. מכיוןן שמצגת, מושקעת ככל שתהיה, כבר יוצאת לאדם הסביר מכל החורים, שווה לתת את הדעת על תוכנית אלטרטניבית. הנקודה המרכזית היא להתאים את התוכנית לאירוע. במילים אחרות, מופע סטנד אפ שלא מתייחס לכלת האירוע, יהיה פחות מתאים ממופע שירים שהזוג אוהב (לדוגמה). באירועים כאלו, התוכנית שאני בד"כ מעביר היא מופע טלפתיה בשיתוף הקהל. ההבדל המרכזי ממופעים אחרים הוא שאני עושה התאמות לאירוע הספציפי, יהיה זה יום נישואין, יום-הולדת, מסיבת גירושין (כן, כבר היו כמה) או מסיבת פרישה. מבחינת לו"ז, מכיוון שמסיבות כאלו מכילות מספר לא מבוטל של דוברים ומברכים, ההמלצה שלי היא לתת לדוברים ולחתני השמחה לדבר אחרי המנה הראשונה ולקיים את המופע לאחר המנה העיקרית. כמו תמיד, את הקינוחים נכון להגיש לאחר המופע משתי סיבות:
-
ההתעסקות עם הקינוחים מסיטה את תשומת הלב מהתוכני האונוית וכמעט מחייבת את הקהל להמשיך ולשבת סביב שולחנות תוך כדי האוכל.
-
הקהל היושב בציון מותנה, בעקבות החתונות שהוא עבר, שאירוע מסתיים ברגע שמוציאים את הקינוחים. ההחלטה לקייים את ההופעה לפני הקינוחים מבטיחה גם שיותר אנשים יישארו (שהרי האירוע עדיין לא הסתיים) וגם תחושה חזקה שהמופע הינו חלק אינטגרלי מהערב עצמו.
סמכו עלי.
מה בדיוק אתה עושה בחוג בית?
חוג בית מתאפיין בעובדה שהוא לא מסביב לבן אדם אחד – לא מדובר ביום הולדת או ביום-נישואין. המשמעות היא שניתן לבחור באחת מבין כמה הרצאות\הופעות (ראו קישור) לפי אופי האנשים (משכיל/תורני/מצחיק/חינוכי). בחוגי בית שנהוג להכין גם ארוחת ערב, אני מעדיף להופיע אחרי ארוחת הערב על מנת לתת לבעלי הבית את האפשרות להיות שותפים פעילים בהרצאה\הופעה ולא להתרוצץ במטבח. את הקפה והעוגה אני ממליץ להגיש בסוף התוכנית שלי. לגבי סידור ישיבה, הסידור האופטימלי ביותר הוא שורות של כסאות. מספר המשתתפים ברוב המקרים נמוך מ25 ולכן לא מדובר בלוגסיטיקה מסובכת. אם יש אפשרות לקיים את התוכנית בתוך הבית, עדיף. אם חייבים לקיים את התוכנית בחצר, שווה לשקול להביא מערכת הגברה. לגופו של עניין, התוכנית המרכזית שאני מעביר בחוגי בית היא המופע "משחקי מחשבה" או ההרצאה "ראש גדול" כאשר אני מנצל את האינטימיות של מספר המשתתפים על מנת להראות דברים מקרוב שלא ניתן לעשות מעל בימת תאטרון. הקליקו כאן לצפיה בהמלצות.
לומדים את זה או שזה מולד?
שאלה מצויינת. אנשים שואלים האם צריך ללכת לבית ספר מיוחד בשביל ללמוד את זה. התשובה היא שצריך להבריז מבית ספר במיוחד בשביל ללמוד את זה.. השאלה הזו היא חלק משאלה יותר גדולה וחשובה בתרבות שלנו והיא מה היחס בין כישרון מולד (TALENT) ובין כישורים נרכשים (SKILL). בעוד שיש תחומים ברורים של כישורים נרכשים (לחתוך בצל, לדוגמה), תחומי הכישרון יותר מעורפלים. האם יכולת לצייר היא משהו מולד או כישור נרכש? האמת, כמו תמיד, נמצאת באמצע. חלק גדול ממה שאני עושה הינו כישורים נרכשים - בייחוד כל מה שקשור לזריזות ידיים ועמידה מול קהל. קילומטרז' של מאות הופעות משנה ומשפר את היכולת, ללא ספק. קצת קשה להסביר את זה, אבל גם היכולת לדעת את השם של הסבתא קשורה לא מעט לכישורים כאלו. אני חושב שהחלק המרכזי שמולד אצלי זו האהבה שלי לכל תחום המיסתורין. איתה נולדים ואותה קשה מאד לזייף. אבל מה רגע שיש את ההתלהבות האמיתית לנושא, הכישרון משחק רק תפקיד משני.
[הנושא הזה כל כך מרתק וחשוב שהקדשתי לו את הפרק השני בספרי הראשון "ראש גדול". הקליקו כאן וקבלו עותק חינם של הספר למחשב עכשיו.]
אני אחראי קידום ומצוינות במכללה/אוניברסיטה.
האם יש לך תוכנית שיכולה להתאים לסטודנטים שלנו?
אין לך מושג כמה בר מזל אתה. חיפושיך תמו ברגע זה. אם קראת בביוגרפיה שלי (קישור כאן), שמת לב שחוץ מלהיות אומן טלפתיה במשרה מלאה, אני גם מרצה וחוקר באוניברסטיה ומעביר קורס בבניית רעיונות יצירתיים במחלקה להנדסת מכטרוניקה באוניברסיטת אריאל (קישור כאן). ההרצאה החדשה "ללמוד, לחשוב, ללמוד לחשוב" היא בדיוק מה שהסטודנטים שלך צריכים. ההרצאה מתאימה מאד גם בתחילת סמסטר אך גם בסוף סמטסר, לקראת הבחינות. בהרצאה, אני מסביר מה הן הדרכים הנכונות והלא נכונות ללמוד למבחן (אתם יכולים לזרוק את המרקר שלכם – הוא מיותר). איך נכון ללמוד למבחן באוניברסיטה ולמה זה לא אותו הדבר כמו "להבין את החומר". ההרצאה מתאימה גם לתלמידי מדעים מדויקים וגם לתלמידי מדעי החברה.
התקשר אליי או צור קשר במייל בהקלקה כאן. אשמח לתת לך פרטים נוספים.
קיימת גרסה גם לתלמידי תיכון לקראת בחינות הבגרות.
אני מנהל משאבי אנוש. אנחנו מוציאם את העובדים לשבת כיף.
האם יש לך תוכנית שמתאימה גם לקהל דתי וגם לקהל חילוני?
כן. אבל לפני שאני קופץ לתוכנית שלי, חשוב להתעכב שנייה על הבעייה ולמה היא כל כך קריטית. כאשר ארגון מוציא את עובדיו לבית מלון, המטרה המרכזית שלו היא גיבוש (ולא "אוכל, קדימה אוכל"). המציאות היא שכל ארגון מורכב גם מאנשים חילוניים/מסורתיים וגם משומרי מצוות. ההשלכה היא שהעובדים הדתיים מנועים מללכת לרוב המוחלט של פעילויות המלון בשבת (כולל בריכה, למגה-דתיים). מה שמחלק את העובדים בצורה לא נעימה. אם רק היה אפשר לייצר תוכנית שומרת שבת שמתאימה גם לקהל חילוני, הכל היה מצוין. לו רק היתה תוכנית כזו... אז זהו, שיש.
אז על מה מדובר? בעצם מדובר על תוכנית שמלווה את כל השבת. ביום שישי בערב, מופע טלפתיה שומר שבת. המופע גם מצחיק ומדהים, גם משתף את הקהל וגם משלב את עולם התוכן של הארגון. בשבת בצהריים – ההרצאה "ראש גדול – איך לעשות את הבלתי אפשרי בעסק שלך". במידה ולשבת מוזמנים גם בני נוער, ניתן לקיים סדנת פוקר (שומרת שבת..) מיוחדת לבני הנוער כאשר כל משתתף מקבל ערכה מתנה.
הרעיון המרכזי הוא שכל אנשי הארגון נמצאים במהלך השבת ביחד עם תוכנית שהותאמה לכולם. זו ההגדרה של שבת גיבוש ונופש.
לפעמים ארגון מזמין לשבת כזו את הלקוחות הנבחרים שלו (כנהוג בעולם הפרסום). במקרה כזה, חשוב אף יותר להזכיר את האיכויות של הארגון ולמה שווה ללקוחות להמשיך ולהיות לקוחות.
בעשור האחרון, אני מעביר בדיוק תוכניות מהסוג הזה גם בשבתות בר מצווה וחתן וגם בשבתות חברה. האמת היא שהעסק הזה הולך כל כך טוב שאני שהקדשתי לו אתר נפרד – www.Shabatot.com. הקליקו כאן לצפיה בהמלצות.
אני מתכננת אירוע משפחתי מצומצם, לכל היותר 50 משתתפים. מה אתה מציע?
אירוע שמכיל יותר מ30 אנשים יכול להחשב כבר כמתאים למופע במה אינטימי. אם מספר האנשים שלך נמוך מזה, יכול להיות שווה לשקול את המופע "קסמים מקרוב" בו אני מסתובב בין הקהל שלך ומפתיע אותם אחד-על-אחד.
האורחים שלי כבר ראו מופע שלך, אבל אני רוצה להזמין אותך שוב. מה עושים?
קודם כל הסטדנדרט שלהם כבר גבוה..
אין שום בעייה להזמין מופע שונה לאותו קהל. יכול להיות שהאורחים שלך ראו את ההרצאה ועכשיו הם יראו את המופע. חוץ מזה, יש לי כמה מופעים שונים כך שניתן להזמין מופע אחר לקהל שכבר ראה את המופע שלי. בכל מקרה, שווה להתקשר ולבדוק.